

ساندویچ پانل :
به سازه ای که از یک هسته کم چگالی و یک لایه پوسته نازک متصل به هر طرف ساخته شده ساندویچ پانل اطلاق می گردد.استفاده از ساندویچ پانل در برنامه های کاربردی می باشد که ترکیبی از استحکام ساختاری بالا و وزن سبک آن است .استحکام و سبک این فناوری باعث محبوبیت گسترده این سازه گردیده است و به دلیل کاربرد گسترده و شکل پذیری بالا ساندویچ پانل را متفاوت کرده است .
همان طور که گفته شد مواد هسته و پوسته ساندویچ پانل به طور گسترده ای متنوع است و هسته ممکن است یک لانه زنبوری یا یک پر کننده جامد باشد .
در این مقاله با نحوه ساخت ساندویچ پانل و روش های تولید آن آشنا خواهیم شد.
ساندویچ پانل ها ترکیبی از ورق های فولادی می باشند که با آلومینیوم و روی پوشش داده می شوند. مقاومت آلیاژ فولاد باعث می شود تا در برابر فرسایش و خوردگی بسیار مقاوم شوند و قسمت های آن را با لایه ای از پرایمر بخصوص و پلی استر کوره ای می پوشانند که بین آن ها لایه های پلی اورتان ساختار سلول بسته می باشد که این ساختار خود یک عایق حرارت و صوت است. ساندویچ پانل ها دارای انواع گوناگونی می باشند از جمله ساندویچ پانل های دیواری سقفی و سردخانه ای که هر کدام دارای کاربری های مخصوص به خود می باشد.
روش های تولید ساندویچ پانل:
تولید ساندویچ پانل ها با استفاده از ماشین الات صنعتی وبدون دخالت دست صورت می گیرد.
روش کانتینیوز(continues):
این روش همان روش تولید با دستگاه ها و رباط های مکانیکی می باشد که مواد اولیه را به ساندویچ پانل مبدل می کند .مواد اولیه همان رول ورق گالوانیزه،مواد پلی یورتان و شیت فوم پلی استارین و چسب می باشد که از یک طرف وارد دستگاه می شود و از طرف دیگر ساندویچ پانل آماده می شود و به قطعات دلخواه برش می خورد .
روش دیسکانتینوز(discontinues):
این روش روش غیر پیوسته یا جدا از یکدیگر می باشد و هر عملیات در یک ایستگاه جدا گانه انجام می پذیردو به ایستگاه بعدی انتقال می یابد در این روش خطوط تولید به دو گروه تقسیم می شوند:
خط تولید دیسکانتیوز پلی یورتان :
در این روش تولید هر قسمت از کار تولید پانل پلی یورتان در یک ایستگاه انجام می گیرد،به طوری که پرس ورق باید توسط دستگاه رولفرمینگ انجام پذیرد.ورق زیر و روی پانل را در قالب های مخصوص پرس قرار می دهند و بین آن را با دستگاه مخصوص تزریق از فوم پلی دورتان پر می کنند و در آخر با گرم نمودن و خنک کردن فوم میان آن خشک می گردد و پانل را از قالب خارج می کنند .
خط تولید دیسکانتینوز پلی استایرن:
در این روش نیز هر یک از فعالیت ها در ایستگاه های مختلف صورت می گیرد و در قسمت مونتاژ به هم می رسند و ورق گالوانیزه داخل دستگاه رولفرمینگ طرح مورد نظر را به خود می گیرد و در آخر توسط چسب مخصوص به ورقه های پانل می چسبد سپس تحت پرس قرار گرفته کاملا خشک می شود.
بخش های تشکیل دهنده ساندویچ پانل عبارتند از :
لایه های بیرونی و درونی سطح پانل،هسته یا عایق میانی ساندویچ پانل که کارعایق کاری و برودت را به عهده دارند
اگر ساندویچ پانل با روش دیسکانتیوز تولید شود با برچسبی مخصوص به هم می چسبد.
مواد تشکیل دهنده انواع ساندویچ پانل و مزایای آن:
هسته یا همان عایق ساندویچ پانل معمولا یکی از سه نوع می باشد:
1-عایق پشم سنگ که از الیاف پشم سنگ تشکیل گردیده است.
2-عایق پلی استارین که همان یونولیت یا پلاست فوم است .
3-عایق پلی دورتان که در دو نوع مختلف pirوpur میباشد که عمده تفاوت این دو نوع در مقدار مقاومت انها در برابر حریق می باشد .
جنس انواع ورق در ساندویچ پانل:
1-ورق آلومینیوم :برای کاربرد هایی که در ان گزینه سبک بودن به مستحکم بودن اولویت داردانتخاب خوبی نسبت به دو نوع دیگر است.
2-ورق گالوانیزه:این نوع ورق ها دارای استحکام کششی بالا و مقاومت در برابر خوردگی می باشند.
3-ورق آلوزینک:از دو نوع دیگر مر غوب تر بوده و دارای قیمت گرانتر می باشد.
مزایای ساندویچ پانل ها نسبت به سایر مصالح ساختمانی سنتی موجود در بازار:
- سبکی و قابلیت حمل و نقل آسان.
- قابلیت ساخت بصورت پیش ساخته.
- ساخت و ساز سریع.
- عایق صوتی و حرارتی به مراتب بهتری هستند.
- در مقایسه با بتن مقاومت زیاد تریی در برابر رطوبت و خوردگی دوام بالاتر دارند.
- دارای ضخامت کمتری بوده و سطح مفید بنا را افزایش می دهند.
- مقرون به صرفه بوده و دارای دوام زیاد و سرعت کار بالا می باشند و کاهش هزینه رانیزدر بر دارند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سوله سبک و سوله در تبریز با ما تماس بگیرید.